La fiecare început de an obișnuim să ne facem planuri și să stabilim noi obiective pe care să le atingem în noul an. Nu e nimic greșit în asta, dacă ne-am strădui să îndeplinim acele promisiuni. Una dintre dorințele mele pentru anul 2019 a fost de a porni acest blog. Iată-mă aici! Stați așa, că abia am început. Mai e mult de muncă.

Ca în fiecare an, am petrecut sărbătorile de iarnă în familie. Printre altele, am avut nu puține momente de „Netflix & chill”. Atât de chill, până când am dat de un film interesant a cărei protagonistă afirma la un moment dat: „nu mânca toată pâinea, mai au și alții nevoie”. La prima vedere nu mi s-a părut nimic interesant. Totul s-a desfășurat într-un cadru serios, însă pe parcursul filmului, și după aceea, replica aceasta mi-a rămas în minte. După câteva zile mi-am amintit de ceea ce spunea Solomon în cartea Eclesiastul despre pâine: „Aruncă-ți pâinea pe ape și, după multă vreme, o vei găsi iarăși”. De aici a mai fost doar un singur pas pentru a-mi stabili o nouă țintă la care vreau să ajung în 2019.

Nu știu să existe cineva care să nu fi primit ceva vreodată în dar. De la cadouri scumpe, până la un pahar cu apă sau poate chiar un „mulțumesc frumos” spus din suflet. Însă anul acesta nu vreau să fie despre a primi, ci mai degrabă despre a dărui. Am auzit, nu de puține ori, expresia „este mai frumos atunci când oferi, decât atunci când primești”. Dacă suntem sinceri cu noi, ne dăm seama că nu e chiar atât de frumos precum pare. De prea multe ori nu suntem atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru să oferim, de exemplu, admirație, mulțumire sau chiar un zâmbet ori poate ne este greu să facem asta în anumite situații. Sunt lucruri mărunte în care ne regăsim prea puțin. Cred că dărnicia pornește din aceste mărunțișuri care de fapt înseamnă foarte mult pentru persoana care le primește. Dacă reușim să dăruim măcar câteva stări de bine celor din jur, sunt convins că pe parcurs vom putea dărui mult mai mult; cum ar fi timp sau resurse materiale.

Anul acesta vă încurajez și pe voi să experimentați faptul acesta: să acordăm mai multă importanță pentru a dărui, adică să nu mâncăm noi chiar toată pâinea, pentru că și altora le este foame. Această hotărâre ne va face mult mai sensibili la nevoile celor din jur, la suferințele lor, dar și la bucuriile lor, pentru că mulțumirea se va întoarce prin fericire. Vă doresc un an minunat pe care să-l trăiți cu mai multă atenție și responsabilitate!

La mulți ani!!Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s